TOP 10 – Grappige kattennamen

By juli 15, 2017Kattennamen

TOP 10 – Grappige kattennamen

Katten zijn speciaal. Ze hebben karaktertrekken waardoor ze zich onderscheiden van alle andere dieren. Ze kunnen veel eigenwijzer, zelfverzekerder en luier zijn dan de gemiddelde mens. Elke kat heeft daarnaast ook weer zijn eigen persoonlijkheid. Soms weerspiegelt het uiterlijk van een kat precies het innerlijk, maar soms is het uiterlijk zeer misleidend.

De eigenschappen van een kat maken hem uniek en bijzonder. Als baasje wil je dit vast ondertekenen met een geschikte naam. Het is dan leuk om niet voor iets standaards te gaan, maar te komen met grappige katennamen. Heb je net een nieuwe kat, dan lijkt het geven van een naam soms zo’n grote taak. Sommigen laten het geven van een naam aan hun kat daarom achterwege. Dit is jammer, een naam geeft een kat zijn identiteit. Daarom mag een naam ook wel heel origineel zijn. Grappige kattennamen zijn echter moeilijk te verzinnen. Om je wat inspiratie te geven volgen nu 10 grappige kattennamen.

  1. met een schorskleurige vacht. Daarnaast klinkt Essie als een levendige kat die veel liefde en aandacht nodig heeft.

1 – Rover


Deze naam kan je geven aan je kat als referentie naar het merk Landrover. Ook kan je deze naam aan je kat geven wanneer hij zich vaak ondeugend gedraagt en bijvoorbeeld eten steelt. De naam is helemaal leuk wanneer je kat vlekjes om zijn ogen heeft die eruitzien als een maskertje.


2 – Popcorn


Veel katten houden ervan om waar mogelijk een kruimeltje mensenvoedsel mee te krijgen en zelf op te eten. Zo zijn er veel katten die van popcorn houden. Natuurlijk kan je je kat ook vernoemen naar ander eten dat hij graag eet.


3 – Pasta


Je kunt je kat vernoemen naar zijn lievelingseten, maar ook naar je eigen lievelingseten. Pasta is bijvoorbeeld een leuke kattennaam.


4 – Boterbloem


We noemen onze kinderen Madelief, Margriet en Roos. Ook katten kan je bloemennamen geven, maar met deze dieren heb je meer vrijheid om creatieve en originele bloemennamen te verzinnen. We zijn immers bezig met grappige kattennamen. De kans is daarnaast klein dat je kat gepest zal worden om zijn naam.


5 – Malibu


Malibu kan zowel verwijzen naar de drank als naar de kust in Californië. Het is maar net waar je goede ervaringen mee hebt.


6 – Saffier


Deze naam is uitstekend voor een kat met diepe, grappige kattennamensafiergroene ogen. De steen saffier is immers ook een bijzondere kleur groen.


7 – Mokka


Een bijzondere naam voor een kat met een donkerbruin kleurtje, net als de koffieboon mokka en de koffie die ervan gezet kan worden.


8 – Majesteit/Queensie


Dit verwijst naar het gedrag van de kat. Sommige katten zijn extreem zelfverzekerd en trots. Ze lijken te denken dat jij juist naar hem moet luisteren in plaats van andersom. Voor een vrouwelijke kat klinkt Queensie dan net iets beter.


9 – Dartel


Opnieuw een naam die de persoonlijkheid van je kat kan omschrijven. Heb je een kat die constant vrolijk en energiek is, dan is dit een gepaste naam.


10 – Essie


Essie kan verwijzen naar de boom Es. Leuk voor een kat met een schorskleurige vacht. Daarnaast klinkt Essie als een levendige kat die veel liefde en aandacht nodig heeft.

Heb jij betere lijstjes? Ken jij een andere grappige kattennamen, stuur ons dan een mailtje of neem contact via de contact pagina.

Tot zover onze lijst van grappige kattennamen. Wij zullen onze lijsten tijdelijk aanvullen om te zien dat relevante/nieuwe namen hier ook in verschijnen.Siamese kat

Lees ook de volgende lijsten:

Leave a Reply