TOP 10 – Populaire kattennamen

By juli 9, 2017Kattennamen

TOP 10 POPULAIRE KATTENNAMEN

populaire kattennamenVandaag gaan we op zoek naar populaire kattennamen.

Ben jij een hondenmens of een kattenmens? Veel mensen verkiezen katten boven honden vanwege hun eigenwijsheid, hun onuitputtelijke liefde voor hun baasje of simpelweg het gemak van het hebben van een kat in plaats van een hond. Waar honden intensief moeten worden opgevoed, gedragen katten zich over het algemeen wel. Als je ze maar voert.

Als kattenmens moet je altijd leuke kattennamen paraat hebben, je weet maar nooit wanneer ze van pas komen. Misschien heb je net een nieuwe kat en wil je deze de meest treffende naam geven. Het kan helpen om hiervoor wat inspiratie op te doen door een kijkje te nemen tussen populaire kattennamen. Onderstaande lijst van populaire kattennamen is gebaseerd op een mix van inspiratiebronnen van elke soort en van over de hele wereld.

Hierdoor staan er voor elke kat leuke kattennamen tussen, voor zowel mannetjes als vrouwtjes. Zo is de kans het grootst dat ook jij de ideale naam voor je kat vindt.

#1 – Toby

Deze populaire kattennaam is zeer geschikt voor een lieverdje van een kat. Toby is een afkorting van Tobias, wat ‘kostbaar’ betekent. Ben je erg gehecht aan je kat, dan is deze naam perfect.

#2 – Molly

Deze kattennaam is onder andere populair in veel Engelstalige landen. Hij behoort overigens niet tot de populaire kattennamen wegens de betekenis van de naam: ‘bitter’. Katten genaamd Molly schijnen verre van bitter te zijn. De naam klinkt vrolijk en gezellig. Dit zijn de katten met deze naam vaak net zo goed.

#3 – Tijgertje

Tijgertje kennen we natuurlijk allemaal als de tijger van Winnie de Poeh. Vaak wordt deze naam gebruikt voor katten met een roodbruinige, tijgerachtig ogende vacht.

#4 – Max

Een bijzondere betekenis zit er niet achter; Max is simpelweg een uitstekende naam voor een kater. Niet voor niets wordt hij enorm veel gebruikt over de hele wereld. Perfect voor een kater die vlot, stoer en misschien een tikje ondeugend is.

#5 – Bella

Bella is een voorbeeld van een kattennaam die veel wordt gekozen omdat hij mooi klinkt. Een leuke naam voor vrouwtjes die geen vlieg kwaad doen en altijd lief zijn voor hun baasje.

#6 – Garfield

We weten allemaal waar deze naam vandaan komt. De kat uit de strips en de films Garfield is brutaal, eigenwijs en uitermate lui. Komt jouw kat overeen met deze beschrijving? Dan is Garfield een passende naam. Ook worden veel katten Garfield genoemd vanwege hun oranje vacht.

#7 – Oreo

Deze bijzondere maar veelgebruikte naam is komt van de Oreokoekjes. De naam wordt veel gegeven aan katten die dezelfde kleuren hebben als het koekje: zwart met wit. Natuurlijk is de naam ook prima als je gewoon van Oreo’s houdt.

#8 – Kiki

Een topper onder de populaire kattennamen voor zowel mannetjes als vrouwtjes. De naam lijkt geen specifieke betekenis te hebben. De naam heeft geen specifieke betekenis, maar is afgeleid van langere namen beginnend met ‘k’. Een spontane naam voor een zelfverzekerde, onafhankelijke kat.

#9 – Simba

Nog een naam die de meeste mensen bekend in de oren zal klinken. Simba is het geliefde leeuwtje van de populaire animatiefilm ‘The Lion King’. Niet voor niets wordt de naam veel gegeven aan geliefde katten die veel voor hun baasje betekenen.

#10 – Boris

Boris is een populaire kattennaam voor stoere katers. Het betekent ‘strijder’: perfect voor een kater die wel houdt van een potje vechten, of van het provoceren van andere buurtkatten.

TOP 10 POPULAIRE KATTENNAMEN

Heb jij betere lijstjes? Ken jij een andere top beroemde kattennamen, stuur ons dan een mailtje of neem contact via de contact pagina.

Tot zover onze lijst van Beroemde kattennamen. Wij zullen onze lijsten tijdelijk aanvullen om te zien dat relevante/nieuwe namen hier ook in verschijnen.

Lees ook de volgende lijsten: