TOP 10 – Stoere katernamen

By juli 10, 2017Kattennamen

TOP 10 – Stoere kattennamen

Stoere kattennamenVandaag gaan we op zoek naar stoere kattennamen.

Katten heb je in alle soorten en maten. Er zijn katten die de hele dag op de oprit liggen te luieren, katten die constant om aandacht en liefde van hun baasje vragen en katten die de hele dag op avontuur gaan en indruk willen maken op andere katten. Kattennamen voor de laatste categorie katten zijn er genoeg. Ze kunnen bijvoorbeeld afgeleid zijn van televisieseries of films. Soms zijn ze zelfs geïnspireerd door strips of boeken.

Stoere kattennamen kunnen ook namen zijn die gewoon stoer klinken, of die een stoere betekenis hebben. Om je op weg te helpen bevat onderstaande lijst er tien.

stoerste kattennamen# 1 – Ginger

Deze naam is unisex en is Engels voor ‘gember,’ de sterke specerij met een scherpe, kruidige smaak. Een zeer geschikte naam voor een kat met pit. De naam wordt ook vaak gegeven aan katten met een rode vacht.

 


# 2 – Shadow

Shadow betekent ‘schaduw’ in het Engels. Opnieuw is deze naam geschikt voor zowel een vrouwtje als een mannetje. Vaak hebben katten met deze naam een zwarte vacht. Katten met deze naam zijn vaak mysterieus, eigenzinnig en intelligent.

 


# 3 – Caesar

de Romeinse keizer. Caesar betekent dan ook ‘keizer’. Een goede naam voor een trotse kater die weet wat hij wil.

 


# 4 – Boaz

Deze naam betekent ‘kracht’ of ‘snelheid’. Kan jouw kater alle andere katten in de buurt aan en is hij razendsnel, dan is Boaz een goede optie.

 


# 5 – Dexter

Hoewel Dexter vaak wordt gezien als een hondennaam, worden ook katten vaak Dexter genoemd. Dexter doet denken aan een stoere, sterke en grote kater. Los daarvan is er de psychopaat Dexter, een TV serie over een seriemoordenaar.

 


stoerste kattennamen

# 6 – Beer

Het is misschien een vreemde gewoonte, maar overal ter wereld geven mensen hun kat de naam van een ander dier. Het spreekt vanzelf waarom Beer tussen de stoere kattennamen staat.

 


# 7 – Edgar

Deze naam klinkt alleen al enorm stoer. Dit is overigens niet de enige reden waarom hij tussen de stoere kattennamen staat. Edgar betekent ‘krachtig’. Perfect voor een kater met spierballen.

 


# 8 – Zoë

Ook poezen kunnen stoer zijn. Zoë wordt vaak geassocieerd met iemand die leiding kan geven en sterk in haar schoenen staat.

 


# 9 – Ari

In het Hebreeuws betekent dit ‘leeuw’. Een leuke naam voor een vrouwtjeskat die net zo geniepig, snel en sterk is als een leeuw. Daarnaast is er ook de Ari synagoge, gebouwd in Jeruzalem.

 


# 10 – Loki

Deze bijzondere naam komt uit Noorse legendes, waarin ‘Ari’ verwees naar de god van het vuur. Loki is een uitstekende naam voor een vurige kat met durf. Voor de fans van Thor is Loki ook niet ongekend. Loki is de vader of God van de hel volgense het oude Noorse geloof.

 


TOP 10 – Stoere kattennamen

Heb jij betere lijstjes? Ken jij een andere top beroemde kattennamen, stuur ons dan een mailtje of neem contact via de contact pagina.

stoere kattennamenTot zover onze lijst van Beroemde kattennamen. Wij zullen onze lijsten tijdelijk aanvullen om te zien dat relevante/nieuwe namen hier ook in verschijnen.

Lees ook de volgende lijsten:

Leave a Reply