TOP 10 – Beroemde kattennamen

By maart 14, 2017Kattennamen
Beroemde kattennamen

Top 10 – Lijst Beroemde kattennamen

Wanneer het aankomt op het uitkiezen van een geschikte kattennaam moet men altijd even nadenken. Je wil een grappige naam, die goed sterk maar toch kort moet klinken. Verder mag het herkenbaar zijn, een acteur of een zanger, maar moet het orgineel blijven. Het zoeken naar een kattennaam is een hele karwei.

Beroemde kattennamen is een gemakkelijke lijst om samen te stellen. We kennen allemaal de verschillende beroemde kattennamen zoals Garfield of Heathcliff van de tekeningen. Maar kennen we ook de beroemde kattennamen van buiten de Benelux? Calvin bijvoorbeeld, zeer gekend in het buitenland.

Alvorens we beginnen even nog een kleine opklaring. Beroemde kattennamen en bekende kattennamen is niet dezeflde lijst. Het grote verschil ligt in het feit dat het hier wel degelijk om (fictief of niet) beroemde katten gaat…. Laten we beginnen met de top 10 Beroemde Kattennamen.

#1 – Garfield

Op zich zeer voor de hand liggend. Garfield is de beroemdste of gekendste kattennaam wereldwijd. Natuurlijk niet echt origineel om je kat naar hem te noemen. Is je kat ongelooflijk lui…. dan is Garfield misschien nog een optie. Van strip tot tekenfiguur en zelfs tot film, Garfield is ontsterfelijk als beroemdste kattennamen.

#2 – Heatcliff

Je moet al iets ouder zijn om Heathcliff te kennen. Deze kat was zeer populair gedurende de jaren 90. Heathcliff was een slimme straatkat die er wat ruug uitziet. Toch is Heathcliff goedhartig. Heathcliff verscheen als eerste in een strip om nadien zijn debuut op TV te maken.

#3 – Felix

Zo een bekende kattennaam dat men bijna vergeet dat het een beroemde kattennaam is. Felix bestaat nu al meer dan 100 jaar. De eerste versie van Felix de kat verscheen nog in zwart-wit. Daarnaast zit Felix de kat ook in de ‘Top 50 greatest cartoons’.

#4 – Hello Kitty

Afkomstig uit Japan is Hello Kitty ondertussen wereldwijd beroemd. Daardoor ook aanwezig in onze lijst Beroemde kattennamen. Hoewel het merk vooral voor jonge meisjes bestaat is Hello Kitty nu ook populair bij een ouder publiek.

#5 – Sylvester

Sylvester is bekend van de Looney Toons cartoons. Ander bekende figuren van deze cartoon zijn Speedy Gonzales, Tweety en Hipperty Hopper. Sylvester heeft een lisp en wordt bijna altijd in de maling genomen door Tweety Bird.

#6 – Tigger

Helemaal geen typo. Tigger is de tijger van Winnie de Pooh. Sinds het begin van de serie heeft de kat (tijger) zijn naam gemaakt bij het jonge publiek. Naast Winnie is Tigger misschien wel de populairste. Daarom sinds kort ook zeker in de lijst beroemde kattennamen.

#7 – Simba

We gaan even de Lion King kant uit omdat het over katachtigen gaat. Simba! Onze held en verlosser, koning van de dieren en dus ook van alle katten!

#8 – Nala

Zeg je Simba…. Dan moet je ook Nala zeggen. De vrouwelijke tegenhanger van onze koning!

#9 – Scratchy

Dat moet je even kunnen doen. Itchy en Scratchy zijn cartoons binnen een cartoon. De favoriete show van Bart en Lisa Simpson neemt de 9de plaats in van beroemdste kattennaam.

#10 – Figaro

Heb je goed opgelet tijdens Pinochio? Dan weet je dat de kat Figaro is. Deze kat heeft geen geweldig grote rol in de film, maar de film is zo beroemd dat de originele kattennaam veelvuldig geadopteerd werd.

Heb jij betere lijstjes? Ken jij een andere top beroemde kattennamen, stuur ons dan een mailtje of neem contact via de contact pagina.

Tot zover onze lijst van Beroemde kattennamen. Wij zullen onze lijsten tijdelijk aanvullen om te zien dat relevante/nieuwe namen hier ook in verschijnen.

Lees ook de volgende lijsten:

Leave a Reply