Kattenrassen – Overzicht

Perzische kat

Perzische kat

Siamese kat

Siamese kat

Russisch Blauw

Russisch Blauw

Savannah Kat

Savannah Kat

Munchkin Kat

Munchkin Kat

Bengaalse kat

Bengaalse kat

Naaktkat – Sphynx kat

Naaktkat – Sphynx kat

Maine coon

Maine coon

Noorse Boskat

Noorse Boskat

Britse korthaar

Britse korthaar

Ragdoll

Ragdoll

Kattenrassen – Overzicht

Welkom bij Kit Kat Poes! Ons doel is om de bezoekers zoveel mogelijk te informeren naar objectieve informatie rond kattenrassen. Elk ras wordt met een vergrootglas bekeken en de afwijkingen per kattenras worden vermeld. Natuurlijk hoort hier wat subjectiviteit bij, wij gaan ervan uit dat mensen op zoek zijn naar een lieve gepaste huisgenoot. Met dit in gedachten overlopen we de populairste kattenrassen en vullen we later aan met de minder gekende rassen.

Sommigen denken dat elke kat dezelfde is, maar echte kattenliefhebbers weten wel beter. Een kat is een mysterieus dier dat zeer onafhankelijk kan leven. Toch zijn ze doorheen hun geschiedenis dichte verwanten van de mens. Naast honden zijn katten de populairste huisdieren in onze wereld, en dit al voor honderden jaren.

Kattenrassen zijn er in overvloed. Officieel bestaan er een 50-tal erkende kattenrassen. Toch zijn er ongelooflijk veel rassen of afwijkingen die niet erkend zijn. De officiële rassen zijn op te delen in 3 segmenten; Langharig, kortharig en tussenin – Half-langharige katten.  Sommige raskatten zijn toevallig ontstaan door vele kruisingen. Andere zijn afkomstig door veranderingen in omgeving of invloed van andere varianten. Natuurlijk moeten raskatten aan enkele formaliteiten voldoen, zoals de vachtstructuur, de kleurvarianten, lichaamsbouw, verschillende persoonlijkheden, …

Op deze site, doen we een greep uit enkele rassen die het meest populair zijn en proberen we dan ook zo duidelijk mogelijk informatief te zijn en de eigenschappen van de raskatten te verduidelijken, door uitleg en foto’s.  De rassen worden vooral bekeken op de volgende punten:

  • Herkomst
  • Geschiedenis
  • Karakter
  • Uiterlijke kenmerken
  • Gezondheids problemen
  • Verzorging & gezondheid
  • Omgang met andere dieren en kinderen

Verder komen andere onderwerpen ook aan bod, zoals de voeding, vaccinaties, kwekers, adoptie, Kattenchecklist, …

Veel lees plezier!

– Team Kit/Kat/Poes